Kako do nas


View Larger Map

apartmani-orebic-plan

Brodski prijevoz do Orebića

Uz  trajekt koji povezuje Ploče i mjesto Trpanj na Pelješcu, postoji i trajekt te putnički brod koji spaja Orebić i Korčulu.

Trajektna linija 633 (www.jadrolinija.hr), između Ploča i Trpnja, u sezoni vozi do sedam puta dnevno, u razmaku od 2,5 sata, dok izvan sezone vozi do tri puta dnevno. Vožnja traje oko sat vremena, a cijena u jednom smjeru iznosi 138 kuna za automobil i 32 kuna za putnika. Prvi trajekti iz Ploča tijekom sezone kreću u 5:00, a zadnji u 20:00, dok iz Trpnja voze od 6:00 do 21:00 sat.

Trajektna linija 634, između Orebića i Dominča na Korčuli, u sezoni vozi do 18 puta dnevno, skoro svakih sat vremena, dok izvan sezone vozi nešto rjeđe. Vožnja traje oko 20 minuta, a cijena u jednom smjeru iznosi 76 kuna za automobil i 16 kuna za putnika. Prvi trajekti iz Orebića tijekom sezone kreću u 4:00, a zadnji u 00:30, dok iz Dominča voze od 3:30 do 00:01 sat.

Putnička linija Mediteranske plovidbe (www.medplov.hr) između Orebića i grada Korčule tijekom sezone prometuje do 15 puta dnevno, s time da je prvo isplovljavanje iz Orebića u 5:20, a zadnje u 23:20, a iz Korčule se plovi od 5:00 do 23:00 sata. Cijena karte u jednom smjeru je 12 kuna.

Autobusni prijevoz do Orebića

Autotrans (www.autotrans.hr) vozi svaki dan između Zagreba i Vele Luke na Korčuli, a neke od postaja su Zadar, Split, Ston i Orebić. Autobus iz Zagreba kreće u 19:30 i stiže u 5:45 sati, a cijena karte u jednom smjeru iznosi 254 kune. Pri povratku, autobus iz Orebića kreće u 20:15 i u Zagreb stiže u 7:00.

Cestovni prijevoz do Orebića

Ako u Orebić stižete iz smjera Zagreba, tj. sjeverne Hrvatske, možete izabrati nekoliko ruta do Pelješca. Jedna je autocesta Zagreb-Split-Dubrovnik, gdje se izađe na posljednjom čvoru Ravča, a od ljeta 2011. godine to je čvor Vrgorac. Zatim se spušta do Ploča i odatle trajektom do mjesta Trpanj na Pelješcu, nakon kojeg vas čeka još 20-ak minuta vožnje do Orebića.

Druga ruta je autocesta Zagreb-Split, nakon koje se vozi Jadranskom magistralom preko Omiša i Makarske do Ploča, a zatim istim trajektom, kao u prethodnoj mogućnosti, na Pelješac.

Treća ruta je ona ‘kopnena’, tj. nakon što dođete u Ploče, samo nastavite do Neuma i granice s BiH, a zatim preko Stona dalje do Orebića.

Turisti iz Dubrovačko-neretvanske županije ne trebaju prelaziti granicu s BiH niti se voziti trajektom, nego samo državnim cestama D8 i D414 stignu u Orebić.

Preuzeto s: http://www.putovnica.net/odredista/hrvatska/orebic/prijevoz-do-orebica